19 Mart 2014 Çarşamba

Kitap Fuarı

Geçtiğimiz hafta sonu büyükbabanne, büyükdede ve halaları ziyaret etmek için Bursa ya gittik.  Tabi Duduşumuz pek bir özlenmişti. Hasret giderdiler ;))  Aynı haftasonu şansımıza Bursa da kitap fuarı da varmış. Duduşa Nuran Halası bakarken kitap fuarına gidelim dedik.  Aslında aklımızda şunu alalım bunu alalım diye bir plan ile gitmemiştik ama Adoşa bir sürü kitap aldık, komik yanı 4,5 aylık bebişime uygun bir kitapta yok aralarında;)) Hoş 4,5 aylık bebekler için kitap varmı bilemiyorum. Biz kitaba alışsın, biraz dikkatini çeksin diye büyük renkli resimli kitaplar almaya çalıştık. Fuarda tüm çocuk kitaplarını inceleme şanslıda yakaladık. Çocuklar için ne kadar çok çeşit var anlatamam hepside çok güzel. Ne yalan söyleyeyim kendimize alasımız geldi. Umarım Duduş biraz büyüdüğünde kitaplara ilgisi olurda bir sürü kitap alırız. Fuarda dikkatimi çok fazla çocuk standının ve çocuk olması çekti. Demekti şimdiki çocuklar daha çok kitap okuyor ve aileler daha bilinçli. Bunu destekleyen birşeyede Fuardan sonra uğradığımız İkeada rastladık. 6.sınıfa giden bir kız çocuğu da Ikea ya gelmeden önce fuara uğramış ve 20 tane kitap almış. Yani yeni nesil okuyor..;))
Bizim aldığımız kitaplara gelirsek;
"Yüksek tansiyonu Çınar Ağacı" - Behiç Ak (İz TV de Behiç Ak ile ilgili bir yayın izlemiştim orada bir kitabının Japoncaya çevrildiğinden bahsetmişti Günışığı Kitaplığı standındaki ilgili ve bilgili Merve Hanım'da bu kitap olduğu söyleyince aldık.)
Köstebek Kuki -Betül Sayan
Rengini arayan Pudra - Betül Sayan (Günışığı Kitaplığı standındaki Merve Hanım bunları önerince tabi bende kitap almak isteyince bunları da aldım) 
Uğur böceği sevecen ile salyangoz tomurcuk -Mevsimler Kitabı -Erika Bartos 
Nasrettin Hoca Gülütler - Aziz Nesin
Aziz Dede den Masallar -Aziz Nesin
Küçük Kara Balık - Samed Behrengi
Çığır Çıtır Felsefe : Mutluluk ve Mutsuzluk - Brigitte Labbe/Michel Puech (Itiraf ediyorum bunu aslında kendimiz için aldık; bir sonraki sene setini alabiliriz;)) )
Kapağın altında ne var? Sayılar Kitabım - Mikado çocuk (Evet sayılar için çok erken ama okalar sevimli ki almadan edemedik. Hersayfada resimlerin altında pencereler var pençeleri açıp resimlerle sayıları öğreniyorsun.)

Dünya Atlası Yapboz Kitabı - Mikado Çocuk ( Evettt bunu ancak anaokulunda inceleyebilir belki ama görünce aa bunu nerden buluşmam ben daha sonra dedim ve aldım. Diğer standaları gezerken Yapboz olayının çok popüler olduğunu gördüm)

Mavi Kız Uzun Bir Yol -Şafak Okdemir 
3- Boyutlu Oyun Kitapları : Eğlenceli Çiftlik - Jannie Ho/ Maggie Bateson ( Bunun içinde bir sayfa var açınca 3 boyutlu bir çiftlik ortaya çıkıyor. Bizimki şimdiden sevdi. ABC yayınlarındada 3 boyutlu kitaplar var en kısa sürede onlardanda alacağım çünkü onların her sayfası 3 boyutlu. Birde kuklalı kitaplar gördüm onlarda çok eğlenceli olur diye düşüyorum.İdefixte buldum onlarda da sipariş edemeyi düşünüyorum.)

Orman Orkestrası Müzikli Kitap - İş bankası Yayınları (En favorimiz bu! Yanlarında tuşlar var  basınca her birinden farklı enstrümanı sesleri geliyor. Müzikte süper. Babacıkla ben buna bayıldık Duduşunda ilgisini çekti baya duyunca bir kulak kesiliyor)

Fuardan öncende büyük resimli Çizmeli Kedi, Pamuk Prenses, Kırmızı başlıklı Kız, Peter Pan ve 11 Klasik masal aldı kitapları almıştık.
Teyzesi de Brezilya'dan sihirli bir kitap getirmişti miniğimize.


Evet kitaplığımız şimdilik bu kadar. Bundan sonra aldığımız kitapların herbirini yazacak değilim ama bunlar ilk heyecanlar olduğu için herbirinden bahsetme gereği duydum.
Farkettiyseniz kitapların bir çoğu Duduşa göre değil. Bazılarının kitaplığında bulunmasını istedik bazılarını ise ilgisini çekeceğini düşündüğümüz resimlerinden dolayı aldık. Tamam tamam bazıları da bizim çok ilgimizi çekti;))
4,5 aylık bebeğe doğrusu 1 yaş altındaki bebeğe kitap alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Benim bildiğim 1-2 tane şey var sadece. Birincisi ilgisini çeken resimler. Diğer duyduğum şey ise kitaplarda konuşan hayvanların, uçan insanların olmaması gerektiği çünkü daha bu yaşta onların konuşamayacağını idrak edemiyorlarmış. Bizim aldığımız kitapların bir kısmında da hayvanlar konuşuyor ama ben sayfaları çevirirken onları konuşturmamaya dikkat ediyorum. Zaten masalı okumuyorum. Sayfaları çevirirken kendimce farklı ses tonları ile sayfayı betimliyorum.
Sizin bildiğiniz önerdiğiniz faydalı bulduğunuz çocuğunuzun ilgisini çeken çocuk kitaplar var mı?


2 yorum:

  1. Çok güzel kitaplar almışsınız.Biz de İzmir Kitap Fuarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursadan sonra bizde şimdi Kocaeli kitap fuarını bekliyoruz.

      Sil